Pomlajevanje obraza s hialuronsko kislino

Polnjenje gub, brazgotin in ustnic s hialuronsko kislino

 

Slika1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaj je hialuronska kislina (polnilo, filer)?

Hialuronsko polnilo je prozoren gel iz hialuronske kisline, brezbarvne naravne substance (polisaharida), ki se nahaja v človeški koži, podkožju, vezivnem tkivu in sklepih. Ta privlači molekule vode, jo s tem hidrira in tako pomaga ohranjati volumen. Sčasoma se hialuronska kislina, tekom naravnega procesa staranja, resorbira.

Preparati hialuronskih polnil se uporabljajo v namen povečevanja volumna tkiv, glajenja in zmanjševanja gub. Tako koži na naraven, učinkovit in varen način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz. Polnila so varna, povsem biokompatibilna in biorazgradljiva ter fiziološka (niso kancerogena ali teratogena). Ta polnila so sicer le začasna, a so varnejša od preostalih polnil.

 

Uporaba hialuronske kisline

genefil tocke

  • nazolabialni gubi (gubi, ki potekata od obeh strani nosu nosu do kotičkov ust),
  • marionetni gubi (gubi, ki potekata od ustnih kotov proti bradi),
  • glabelarne gube (navpične gube med obrvmi),
  • izrazne gube, ki jih ne moremo v celoti odstraniti z injiciranjem botulinum toksina – botoxa, navpične gubice okoli ust, gubice na licih),
  • oblikovanje ali povečanje ustnic,
  • oblikovanje ali povečanje lic,
  • zapolnitev nepravilnosti obraza, nastalih zaradi povešanja/zmanjšanja volumna mehkih tkiv kot posledice staranja (t.i. nekirurški lifting)
  • zapolnitev gub, ki nastanejo zaradi posledic kajenja.

 

Ali so polnilci primerni za popravljanje gubic v očesnih kotičkih?

Gubic v očesnih kotičkih običajno ne popravljamo s polnilci, ker je koža na teh mestih zelo tanka in bi vbrizganje polnilca lahko povzročilo vidne izbokline. Te gubice zgladimo z botulin toksinom.

genefil pred in po 1

genefil pred in po

 

 

Kako poteka poseg s polnili?

Pred posegom se z vami pogovorimo o vaših željah in pričakovanjih. Opravimo pregled in vam povemo ali ste za poseg primerni in kakšen učinek pričakujemo.

Opravimo fotografiranje obraza, saj po nastopu učinka pogosto pozabimo, kako smo izgledali prej. Nato se dogovorimo kam bomo polnilo vbrizgali in kakšno količino.

Po odstranitvi ličil, obraz dezinficiramo in področje omrtvimo z lokalno anestezijo. S tanko iglo po poteku gube ali roba ustnice vbrizgamo polnilo. Poseg s polnilom izvedemo v 15-30tih minutah. Polnilo se injicira pod površino kože s fino, tanko iglo – bližje površini kože, kadar gre za manjše korekture in globlje pod površino kože, kadar gre za globlje gube.

Po posegu so mesta lahko blago pordela in otečena, blažimo jih s hlajenjem. V nekaj dneh težave izzvenijo.

Po posegu 2-3 tedne odsvetujemo plavanje, večje fizične napore, izpostavljanje soncu, obisk savne, zadrževanje v zelo vročem ali mrzlem okolju oziroma izpostavljanje velikim temperaturnim spremembam.

Najmanj 1 mesec po posegu odsvetujemo pilinge, globinsko čiščenje ali laserske posege.

 

Je poseg boleč?

Pri injiciranju je prisotna manjša bolečina. Pri pacientih, ki so izrazito občutljivi na bolečino, bo zdravnik predlagal lokalno anestezijo ali pa področje samo anesteziral z anestetsko kremo. Zaradi izredno gladke strukture gela se polnilo enostavno in enakomerno porazdeli pod kožo. Učinki so vidni takoj.

 

Kako dolgo so vidni učinki?

Trajanje učinkov je različno, odvisno od vrste uporabljenega polnila. Na trajnost učinka vplivajo tudi drugi dejavniki: starost, količina polnila, področje injiciranja, kakovost kože kot tudi splošno zdravstveno stanje telesa in način življenja. Učinki so vidni od 6 do 12 mesecev.

Ker postopek ne ustavi procesa staranja, se bodo koža in ostala tkiva naprej starala in prišlo bo do sprememb, kot so globlje gube, povešenost tkiv in sprememba površine kože, kar pa ni posledica uporabe hialuronske kisline, ampak naravnega procesa staranja in vplivov okolja. Hialuronsko kislino telo sčasoma razgradi in za trajni učinek je potrebno njeno dodajanje.

 

Kakšna so tveganja pri posegu?

Na mestu posega se lahko pojavijo rdečina, oteklina in modrice ter vidna mesta zbodljajev. Vsi pojavi izzvenijo v nekaj dneh. Redkeje se pojavijo bolečina/občutljivost, zategnjenost, večje otekline, zatrdline/izbokline, srbenje in spremembe v obarvanosti kože. Obstaja tudi možnost okužbe (zelo redko).

Po aplikaciji je koža na teh mestih občutljivejša na zunanje dejavnike (vročina, mraz, UV svetloba), zato je morate nekaj dni po aplikaciji pred njimi obvarovati.

Kot vsaka biološka snov, lahko tudi preparat hialuronske kisline povzroči alergijsko reakcijo. Do take reakcije lahko pride tudi zaradi alergije na lokalni anestetik.

 

Kdaj odsvetujemo uporabo hialurinske kisline?

Hialuronska kislina je naravna substanca, zato je telo ne zavrača, odsvetuje pa se uporaba pri nosečnicah in doječih materah.

En teden pred posegom ne jemljite zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi (Aspirin, Marevan,..).

 

Slika2

FaLang translation system by Faboba

 AKTUALNA OBVESTILA

Preselili smo se na drugo lokacijo:
VALVASORJEV TRG 4, LAŠKO.

                      

         

         

 

 

              

 

 

 

                

                   

 

 

 

 

 

              

         

 

 

 

 

KONTAKTNI PODATKI

ZOBOZDRAVSTVO BENEDEK, D.O.O.
Valvasorjev trg 4,
3270 Laško
Zemljevid - kako do nas
tel: 064/ 157 665   
e-posta: info@benedek.si

DELOVNI ČAS

Ordinacijski čas za zdravstveno zavarovanje:
ponedeljek, sreda, petek: 7:00 – 15:00
torek, četrtek: 11:00 – 20:00

Ordinacijski čas za samoplačnike:
po dogovoru

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.