• fotka1-zelena.jpg
  • fotka2.jpg
  • fotka3.jpg
  • fotka4.jpg
  • fotka5.jpg

Beljenje zob

 
Življenjski stil in proces staranja povzročata potemnitev in zabarvanje zob. Prav tako na barvo zob vplivajo vsakdanje razvade kot so kajenje, pitje kave, pravega čaja, rdečega vina in uživanje hrane z močnimi barvili (višnje, borovnice ...). Nekatera intenzivna globinska zabarvanja na zobeh pa so lahko posledica jemanja antibotikov v otroštvu.

BerceD03

Primer avitalne enke in zabarvanih zob.

BerceD04

Z notranjim beljenjem smo posvetlili enko, z zunanjim pa preostale zobe.

 


 

 

 

 

 

 

Beljenje zob je postopek, ki posvetli naravno barvo zob. Pod strokovnim nadzorom zagotavlja takojšnje rezultate, ki so vidni že po enem obisku.

Poseg traja približno eno uro. Na dlesen najprej namestimo zaščitno bariero, nato nanesemo belilni gel in ga po določenem času izperemo. Postopek nekajkrat ponovimo, dokler ne dosežemo zadovoljive posvetlitve zob. 

Belilni gel ne vpliva na barvo obstoječih plomb in prevlek. Učinek beljenja traja približno dve leti. Strukture zoba so nekaj dni po beljenju ''bolj odprte'', zato se uživanje hrane in pijače z močnimi barvili (rdeče vino, kava, pravi čaj, borovnice, rdeča pesa...) v tem času odsvetuje. Vse, kar lahko zabarva bela oblačila, lahko zabarva tudi vaše zobe. Po beljenju so zobje lahko preobčutljivi za kemijske in termične dražljaje. V tem primeru jih lahko premažemo z zaščitnimi premazi.

V naši ordinaciji ne kombiniramo beljenja zob z modro svetlobo ali laserjem. Visoka intenziteta luči dvigne temperaturo zoba za nekaj stopinj, kar je lahko škodljivo za zobno pulpo. Učinek beljenja je sicer hitreje dosežen, vendar ni tako dolgotrajen kot pri postopku brez uporabe modre svetlobe ali laserja.  

Kemično beljenje zob z močnim oksidacijskim sredstvom je lahko nevarno, če ga izvajate sami, brez nadzora zobozdravnika. Odsvetujemo vsa belila, ki jih trgovci prodajajo v trgovinah.

 

Posamezni zobje so bili zaradi naprednega kariesa izpostavljeni zdravljenju zobne korenine, oziroma zdravljenju koreninskega kanala, kar pogosto privede do barvne spremembe. Avitalnemu ("mrtvemu") zobu lahko povrnemo barvo v zelo kratkem času oz. le nekaj obiskih. Belilni gel vnesemo v zob in ga za nekaj dni zapremo z začasno plombo. Po potrebi ga večkrat zamenjamo. Ko dosežemo želeno barvo naredimo končno, stalno plombo. Postopek beljenja mrtvih zob je povsem neboleč.

 

belav01z

1. Na zgornji desni dvojki je bila zdravljena korenina. Z leti se je zobna krona zabarvala.

belav02z

2. Pacientki smo v treh obiskih pobelili zob in zamenjali staro plombo. Tako smo z minimalnim posegom dobili zadovoljivo estetiko.

belav5z

1. Pacientka ni zadovoljna z rumeno barvo desnega sekalca.

belav6z

2. V dveh obiskih smo ji z notranjim beljenjem posvetlili zob.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

 AKTUALNA OBVESTILA

Preselili smo se na drugo lokacijo:
VALVASORJEV TRG 4, LAŠKO.

                      

         

         

 

 

              

 

 

 

                

                   

 

 

 

 

 

              

         

 

 

 

 

KONTAKTNI PODATKI

ZOBOZDRAVSTVO BENEDEK, D.O.O.
Valvasorjev trg 4,
3270 Laško
Zemljevid - kako do nas
tel: 064/ 157 665   
e-posta: info@benedek.si

DELOVNI ČAS

Ordinacijski čas za zdravstveno zavarovanje:
ponedeljek, sreda, petek: 7:00 – 15:00
torek, četrtek: 11:00 – 20:00

Ordinacijski čas za samoplačnike:
po dogovoru

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.